Wie zijn wij

Algemeen:

Interkerkelijk Gospelkoor “Nooit Alleen” uit Gramsbergen is een gezellig en enthousiast koor dat veel plezier beleeft aan het zingen met elkaar. Het koor bestaat uit ongeveer 35 leden uit de wijde omgeving. De leeftijd varieert tot boven de 65 jaar. Ondanks dat het voor veel koren moeilijk is om mannen te winnen, mogen wij ons gelukkig prijzen met onze 8 mannen.  Ons doel? Al zingend Gods woorden doorgeven en mensen te raken met Zijn liefde. Wij willen graag uw kerkdienst of muzikale evenement opluisteren met net even dat extra’s. “Nooit Alleen” is een koor met een verscheidenheid aan muziek. Zo zingen we Nederlands- en Engelstalige nummers, gedragen, maar ook up-tempo muziek.  Het koor staat onder leiding van Marjan Snippe uit Sibculo. Elke woensdagavond zingen we van 20.00 tot 22.00 in de Meiboom in Gramsbergen en voor wie het leuk vindt is er daarna nog tijd om elkaar onder het genot van een drankje beter te leren kennen. En speciaal voor jou houden we in de maanden oktober en november inlooprepetities die je vrijblijvend kunt bijwonen

 

Geschiedenis:

“Nooit Alleen”is opgericht op 30 maart 1977 door meester Laarman uit Gramsbergen. Meester Laarman was destijds hoofdmeester van de “School met de Bijbel” in Gramsbergen. Er kwamen en gingen verschillende dirigenten: Joan Reinders was de eerste dirigent, gevolgd door Willem van Dijk en Dirk Keute. Momenteel staat het koor, zoals u al kon lezen, onder de professionele leiding van Marjan Snippe. Er gingen en kwamen ook veel leden. Een aantal zijn al vanaf de eerste jaren lid en zijn nooit meer vertrokken. Ria Timmermans is er al vanaf het allereerste begin bij en al snel kwamen ook Sientje Salomons, Jan Reinders, Maaike Veldsink en Ineke Plantinga. We hebben door de jaren heen een aantal hele bijzondere optredens mogen meemaken. Zo zijn we in 1987 en 1992 naar de partnergemeente van Gramsbergen, Dahlenburg, geweest om daar in een weekend op te treden en in 1996 naar Frankenau. Dit werd gearrangeerd door de dirigent die op dat moment voor het koor stond, Dirk Keute. In 2007 bestond “Nooit Alleen” 30 jaar. Dat hebben we natuurlijk groots gevierd met een prachtig concert in de Vlaswiek. Daarnaast was er voor de koorleden en aanhang een gezellige avond.

 

Optredens:

Met veel plezier werken wij mee aan verschillende kerkdiensten, zoals de kerst- en startzondag diensten in de wijde omgeving van Gramsbergen. Daarnaast werken we ook mee aan andere muzikale hoogtepunten, bijvoorbeeld in Clara Feyoena Heem en op de Camping “De Vechtstreek”. We zorgen voor onze eigen muziek, apparatuur en andere benodigdheden. Tijdens de optredens worden de knoppen bedient door Sander. We proberen met onze liederen zo goed mogelijk aan te sluiten bij het thema dat aan de orde is. Natuurlijk werken we ook mee aan de blijde en verdrietige momenten in de levens van onze koorleden. Zo zingen we ook bij bruiloften, doopdiensten en tijdens een uitvaart.


Eigen kerkdiensten
Wij bieden ook twee volledig verzorgde kerkdiensten aan.
Voor meer info z
ie ons Repertoire

 

Musicals:

Naast onze eigen nummers en optredens werken veel leden van het koor ook mee aan de musicals die in Gramsbergen ingestudeerd worden. Zo waren er de musicals ‘Esther’, ‘Mozes’ en ‘Paulus’ waarvan de muzikale stukken met veel plezier ingestudeerd en meerdere keren uitgevoerd werden. Zo kregen we er ook nieuwe leden bij. De mensen die meededen aan de musical hadden met veel plezier met het koor meegezongen en bleven na de musicals bij het koor hangen.

 

Muziekcommissie:

De muziekcommissie bestaat uit de dirigente en een aantal koorleden. Samen zoeken zij nummers uit die goed bij het koor passen en die we goed kunnen instuderen. Omdat er regelmatig nieuwe liedjes uitgezocht worden hebben we een veelheid aan liederen die we kunnen gebruiken bij optredens. Vaak gebruiken we op kooravonden de tijd voor de pauze om nieuwe nummers in te studeren en de tijd na de pauze om lekker te zingen uit het repertoire dat we al kennen.